Училищният двор на ПГЛПТ оживя отново с радостната глъч на ученици, учители, служители и гости на тържеството.  Започват дни на учение и стремеж за повече и повече знание, дни, изпълнени с общуването с добри приятели-съученици, интересни училищни събития и празници. 4 нови паралелки и над 100 ученици в тях прекрачват прага на училището за първа година. Три осми класа в специалностите: „Икономика и мениджмънт“, „Екскурзоводско обслужване“ и „Кетъринг“ и един 9 клас в специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“ започват обуяение в ПГЛПТ.нНовите ученици са най-развълнувани. На тях им предстои да опознаят училището и неговите традиции, учителите и своите съученици, които те ще срещнат тук. Предстоят им запознанства и приятелства, повечето от които ще запазят за цял живот. И вълнуващи спомени от този кратък и неповторим училищен живот.

 

Специалностите за новоприетите ученици са следните:

8а  клас: „Икономика и мениджмънт”

8б клас: „Екскурзоводско обслужване”

8в клас: „Кетъринг”

9б клас: „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”

 

Директорът на ПГЛПТ -Антони Илиев заяви, че училището е извървяло много успешен път през миналата учебна година. Бяха реализирани множество европейски проекти и национални програми. Той изрази и своята надежда училището да продължи да се развива и да обучава все по-добри професионалисти. Учениците в училището са желани кадри у нас и в чужбина. И през новата учебна година в ПГЛПТ ще продължат да работят клубове по интереси и групи за обучителни затруднения по мегапроекта на МОН "Твоят час“. Предлаганите клубове през тази година са над 20, а учениците ще могат да изберат да участват в клубове от различни сфери на професионалното образование. С много настроение и бурни аплодисменти бяха посрещнати и изявите на многобройните училищни таланти. Директорът на ПГЛПТ г-н Антони Илиев заяви още, че екипът винаги е бил в основата на успеха на гимназията и благодари на колектива на ПГЛПТ за положените усилия и труд.

Нека радостта и чувството за празник от първия учебен ден останат в сърцата на всички нас, за да осъществим задачите и постигаме общите си цели с по-голяма лекота и устременост.

Успешна нова 2017/2018 учебна година!

IMG_2357.JPGIMG_2395.JPGIMG_2376.JPGIMG_2389.JPGIMG_2362.JPGIMG_2374.JPGIMG_2370.JPGIMG_2347.JPG
 

Ръководството на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм уведомява своите ученици и техните родители, че откриването на новата учебна 2017 / 2018 година ще се състои на 15.09.2017 година от 09.00 часа пред централната сграда на училището.

 С пожелания за спорна и успешна година !

На тържествена церемония ПГ по лека промишленост и туризъм в Казанлък връчи дипломите на 69 зрелостници от 52-я випуск на казанлъшката гимназия.  Дипломите си получиха абитуриенти в специалностите „Икономика и мениджмънт“, „Екскурзоводско обслужване“ и „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“. Голяма част от випуска са положили и втори изпит - за придобиване и на допълнителна степен за професионална квалификация, което директно им отваря пътищата към пазара на труда в туристическия сектор, където специалистите от гимназията са високо ценени. Директорът на гимназията Антони Илиев приветства зрелостниците като им пожела здраве и успехи по пътя им в живота. Той ги призова да се връщат след години в гимназията и да разказват за своите постижения и сбъднати мечти. Първо, с внимание и награди бяха удостоени отличниците сред дипломираните, както и учениците предствили се най-добре на зрелостните изпити и на държавните квалификационни изпити. Те бяха облечени, по традиция,  с тоги и академични шапки, които подчертаваха тържествеността на момента. След това дойде редът и на останалите завършващи. С най-висока оценка от диплома и ДЗИ е Мария Михайлова от специалност „Икономика и мениджмънт“ . Тя получи първа  награда за отличник на випуска. Много от абитуриентите не скриха сълзите си в последният си ден в училище като споделиха, че винаги ще помнят професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм като техният втори дом.

IMG_2320.JPGIMG_2242.JPGIMG_2326.JPGIMG_2221.JPGIMG_2324.JPGIMG_2235.JPG

Успешна спортна седмица изпратиха възпитаниците на ПГ по лека промишленост и туризъм в гр.Казанлък. Габриела Георгиева от 10 б клас не даде шанс на своите съпернички в стрелбата с лък в Градския турнир"Тракийски стрели'2017" /8-11 клас/ и заслужено грабна първото място. Наследниците на Робин Худ, учещи в ПГЛПТ, заеха второ място в отборното класиране. Участие в турнира взеха ученици от шест казанлъшки училища. При девойките/8-11 клас/ в спортното катерене нашите момичета бяха най-бързи и прецезни и взеха първите две места. Янна Михалкова е на първо място, а нейна подгласничка стана двукратната носителка на приза „Спортист на годината в Казанлък. Цветелина Николова. И двете момичета са от 10 а клас. С тези успехи ПГ по лека промишленост и туризъм затвърди поредната си силна спортна година, белязана от успехи в баскетбола, футбола, леката атлетика и др.  Преподавателите по физическо възпитание и спорт в гимназията Теодора Флорова и Симеон Кушев изразиха задоволството си от изминалата година и благодариха на всички ученици, включили се отборно и индивидуално, с голямо желание и себеотдаване, в състезанията през учебната година. 

 

Представителна група от ученици и учители от Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм се включи в празничното шествие - Празник на розата - 2017. Всички се включиха с огромно желание и приповдигнато настроение в карнавала, който ,по традиция, бе кулминацията на празника на града. 

[виж галерията]