Срещнаха се миналото и настоящето, бивши и настоящи колеги  от Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, гр. Казанлък, послучай 45-годишнината на общото училище. Тези, които са отдали голяма или по-малка част от времето на своя живот, от своите сили и идеи на учениците и каузата за доброто им възпитание и образование, дойдоха да видят промените, растежа и новия облик на училището.

Много общи спомени предизвикаха експонатите от музейната сбирка на училището – в снимките бе запечатана паметта за началото, за късчета от младостта на много от гостите!

Вълнуваща е всяка среща на хора, които отдавна не са се виждали. Още по-вълнуваща е, когато тези хора са били не само колеги, но и добри приятели, съмишленици и съработници. 
Между гостите беше и г-н Петко Желев – основател на училището, станало за него съдба.
Между домакините беше и г-жа Рени Червенкова – продължител на добрите идеи от миналото, които постоянно доразвива и обогатява.
Гостите бяха запознати с новите кабинети и специалности, а също и със стратегията за развитие на училището в следващите години. 
А утре отново ще бъдем заедно на тържествения концерт в ДК „Арсенал”

4_picture_008.jpg3_picture_067.jpg5_picture_027.jpgd_picture_042.jpg4_picture_029.jpg8_picture_028.jpg7_picture_036.jpg3_picture_060.jpg