Празникът е част от инициативите, посветени на станалата вече традиционна Седмица на здравето, организирана ежегодно от Природо-математическата гимназия.
Събитието премина под мотото:

“Ядем, за да живеем, а не живеем, за да ядем”.
Организаторите се надяват, че ще спомогнат в усилията здравословното хранене  да стане част от начина ни на живот.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От 10:00 ч. до 12:00 ч. работи първият отбор с участници от двете училища. От 12:00 ч. до 14:00 ч. пък кулинарства вторият отбор. Всички произведения на техните здравословни ястия ( предястие, салата, основно ястие и десерт) по-късно бяха изложени в залата за критиката на журито, заедно с предварително приготвените блюда  както от ученици, така и от учители. 
На масите, красиво аранжирани, се разположи изобилие от плодове, зеленчуци, ядки. Въображението на участниците възхити публиката и не остави никого безучастен. Вярно, картината не беше за прегладнели хора, но накрая и те имаха своя шанс!
За добрия тон на кулинарния хепънинг допринесоха водещи, мажоретки, танцьори, дори чухме изпълнение на качествен джаз, за да съответства на високото ниво на здравословните ястия.

 

 

 

Имаше и занимателна викторина, от която много спечелиха награди.

Със закупените предварително билети се проведе томбола с благотворителна цел. Идеята е с парите да се подпомогнат деца в неравностойно положение от двете училища. Участниците приеха това с одобрение и ентусиазъм.

Сред гостите на събитието бяха бившите директори на двете училища, главният експерт по здравеопазването в община Казанлък, представители на медиите и др.
Журито, в състава на което имаше лекари, учители и ученици, присъди награди за участниците, а победители бяха всички, взели участие в това събитие. Победи колективният дух и съвместната работа на двете училища, за което най-голям принос имат директорите г-жа Рени Червенкова и г-н Красимир Дамянов.

Получи се пъстър и много вкусен празник! Нека и занапред да има такива великолепни  примери за екипна работа на различни училища!