По традиция в средата на месец април в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък се проведе празник на бейзбола. Изключително популярната в САЩ игра бе демонстрирана пред учениците на гимназията за поредна година от представители  на международната бейзболна асоциация „Уорд Партнърс“. Градът ни е една от традиционните спирки на американците в популяризирането на играта.

Учениците на ПГЛПТ се включиха с огромно желание в бейзболния празник, учейки се да бъдат кетчъри, питчъри и батъри, както и различни техники на хвърляне и хващане на бейзболната топка. Водени от Симеон Кушев - старши учител по ФВС през 2014г. 10 ученици от гимназията гостуваха в гр.Форт Уен щата Индиана в бейзболния център, с което бе поставено началото на сътрудничество между  „Уорд Партнърс“ и ПГЛПТ. Бейзболните демонстрации в Казанлък ще продължат и в следващите дни в други училища.

Който иска да се запознае с правилата на играта и всичко около нея могат да го направят и на колодрума на датите: 21 април –от 13 до 16 часа; на 22 април от 10-13 и от 15-18 часа и на 23 април от 10-13 часа. Освен гостите от САЩ в Казанлък от няколко години по програмата  на организацията „Уърлд партнерс“ са и американците Питър и Урсула, които активно помагат на казанлъшките ученици. Те споделиха, че са много доволен от факта, че казанлъшките младежи се справят много добре с бейзбола и искат да се осъвършенстват в любимата им игра.