Четири прекрасни момичета от Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм са кандидатки за титлата Царица Роза 2017. Ивета Иванова, Стеляна Иванова и Божидара Симеонова от 12 а клас и Благовеста Кирева от 12 в клас са нашите представителки в престижния конкурс. За участие в конкурса са потвърдили участие 21 абитуриентки от казанлъшките училища. Всички те се срещнаха с кмета на Казанлък Галина Стоянова, която ги приветства и поздрави за смелостта и куража да вземат участие в конкурса.

Журито по традиция ще бъде председателствано от посланика на Япония у нас, н.пр. Шиничи Яманака. Момичетата ги очаква натоварена програма, в която репетициите ще бъдат съчетани с обогатяване на културата на кандидатките за короната - с посещение на историческия и фото-музея, библиотеката, както и на театралната постановка „Една за всички - всички за една“. За професионалната визия на кандидатките ще се погрижи Стенли – грим и прически, за което ще му помагат негови колеги от италианска фирма за красота, която накрая ще избере своя Царица Роза за рекламно лице. Предвижда се и специално обучение по етикет и стил по време на коктейл, с лектор- директорът на ПГЛПТ- г-н Антони Илиев. За хореографията ще се грижат Ваня Минчева  - ръководител в Ансамбъла за народни танци „Арсенал“ и Гергана Начева – хореограф по модерни танци и Зумба в НЧ „Възродена Искра“.По време на наситената им програма, кандидатките за Царица Роза 2017 ще бъдат следвани неотменно от виде-оператора Евгени Атанасов, който ще документира по атрактивен начин „пътя към Короната на Царица Роза". С видео ще бъде заснеман и излъчван на живо и бекстейджа по време на самия конкурс на 12 май в ДК „Арсенал“.По време на конкурса дефилетата за пръв път ще бъдат с фон – изпълнение на живо на музиканти на сцената.

Група Ice Cream ще бъде сред изпълнителите, а водещи на Конкурса ще бъдат Сашо Кадиев и прочутата му майка Екатерина Евро.

ДА ПОЖЕЛАЕМ УСПЕХ НА НАШИТЕ МОМИЧЕТА!!!