Ден на отворените врати се проведе в Професионалната гимназия по лека промишеленост и туризъм на 11 май- Празникът на училището.

 

Тържеството бе открито с приветствено слово на директорът Антони Илиев, който поздрави учениците със светлия празник и им пожела здраве и бъдещи успехи. С предметни награди, торти и грамоти бяха наградени заслужилите ученици на ПГЛПТ.

 

В наситения със събития ден в училището акцентът бе поставен на специалното шоу, което възпитаниците на ПГЛПТ подготвиха на учениците от основните училища в община Казанлък, които бяха специални гости на празника. Чрез различни модули бяха представени специалностите, които се изучават в гимназията. В тях взеха участие голяма част от учениците в ПГЛПТ, които с ентусиазъм влязоха в различни роли, свързани с професиите, които в бъдеще ще упражняват. Демонстрациите на икономисти, екскурзоводи, бармани, ресторантьори и готвачи плениха гостите от основните училища с атрактивност, оригиналност и прецизност. Песни,мажоретки и фолклорна танцова формация от гимназията допринесоха за доброто настроение на всички. Спортно-развлекателните игри също бяха част от празника – учениците видяха демонстрация на бейзбол, ай-ки-до, футбол. В края на шоуто бе организирана специална викторина за гостите, която им донесе много емоции и награди.