Училищният двор на ПГЛПТ оживя отново с радостната глъч на ученици, учители, служители и гости на тържеството.  Започват дни на учение и стремеж за повече и повече знание, дни, изпълнени с общуването с добри приятели-съученици, интересни училищни събития и празници. 4 нови паралелки и над 100 ученици в тях прекрачват прага на училището за първа година. Три осми класа в специалностите: „Икономика и мениджмънт“, „Екскурзоводско обслужване“ и „Кетъринг“ и един 9 клас в специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“ започват обуяение в ПГЛПТ.нНовите ученици са най-развълнувани. На тях им предстои да опознаят училището и неговите традиции, учителите и своите съученици, които те ще срещнат тук. Предстоят им запознанства и приятелства, повечето от които ще запазят за цял живот. И вълнуващи спомени от този кратък и неповторим училищен живот.

 

Специалностите за новоприетите ученици са следните:

8а  клас: „Икономика и мениджмънт”

8б клас: „Екскурзоводско обслужване”

8в клас: „Кетъринг”

9б клас: „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”

 

Директорът на ПГЛПТ -Антони Илиев заяви, че училището е извървяло много успешен път през миналата учебна година. Бяха реализирани множество европейски проекти и национални програми. Той изрази и своята надежда училището да продължи да се развива и да обучава все по-добри професионалисти. Учениците в училището са желани кадри у нас и в чужбина. И през новата учебна година в ПГЛПТ ще продължат да работят клубове по интереси и групи за обучителни затруднения по мегапроекта на МОН "Твоят час“. Предлаганите клубове през тази година са над 20, а учениците ще могат да изберат да участват в клубове от различни сфери на професионалното образование. С много настроение и бурни аплодисменти бяха посрещнати и изявите на многобройните училищни таланти. Директорът на ПГЛПТ г-н Антони Илиев заяви още, че екипът винаги е бил в основата на успеха на гимназията и благодари на колектива на ПГЛПТ за положените усилия и труд.

Нека радостта и чувството за празник от първия учебен ден останат в сърцата на всички нас, за да осъществим задачите и постигаме общите си цели с по-голяма лекота и устременост.

Успешна нова 2017/2018 учебна година!

IMG_2357.JPGIMG_2395.JPGIMG_2376.JPGIMG_2389.JPGIMG_2362.JPGIMG_2374.JPGIMG_2370.JPGIMG_2347.JPG