21-ият национален конкурс за весела детска рисунка “Малките нашенци" и 11-ият конкурс за детски хумористични литературни творби „Присмехулници” събраха близо 1400 творби от деца и ученици от 24 административно-териториални области от цяла България. Конкурсите се проведоха по време на Чудомировите празници и са посветени на творчеството и живота на Димитър Чорбаджийски – Чудомир.

Деветокласничката в Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм Радослава Райчева бе удостоена със Специалната награда на Общинския съвет в Казанлък. Нейната творба впечатли всички в раздел “Весела детска рисунка” и заслужено спечели овациите на жури и публика.

За „Малките нашенци” бяха получени 1116 рисунки и приложни творби от 173 институции от 72 населени места от цялата страна. В Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски”-Казанлък жури в състав Румен Рачев – председател, и членове – Иван Гайдаров и Георги Атанасов, оцени получените творби. Спазвайки критериите за идея, настроение и талантлива реализация на въображението и на веселите моменти от детството и юношеството, журито присъди 111 награди, от които 24 специални, 51 класирани на І, ІІ и ІІІ място по възрастови групи и категории и 36 поощрителни награди.

За двадесет и първа поредна година „Малките нашенци” и „Присмехулници” съхраняват духа на големия майстор на писалката и четката - Чудомир, като същевременно дават възможност да се изяви и усъвършенства талантът на неговите наследници.

IMG_0375.JPGIMG_0382.JPG12.jpgIMG_0379.JPG