Магията на казанлъшката роза“ покори публиката на 15-то Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Заслужено, Община Казанлък получи най-престижната награда GRAND PRIX за най-добър рекламен филм „Магията на казанлъшката роза“ на Международния Тур Филм Фест – България „На източния бряг на Европа“. Високопоставено жури с изявени професионалисти в сферите на туризма и киноиндустрията отличи с най-големия фестивален приз красотата на Казанлък.

Сред красивите лица в клипа е и това на абитуриентката от Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм Ралица Николова. Тя сподели, че е заснемането на клипа е било страхотно изживяване и е много радостната от заслужената награда.

На официалната церемония по награждаване в старопрестолната българска столица радостта на представителите на Община Казанлък споделиха авторите на филма от фондация „Нашият дом е България“ и арх. Пламен Мирянов и Танцова формация от Народно читалище „Жар – 2000“ – Казанлък с ръководител Дора Петкова.

Участници в тазгодишното туристическо изложение бяха 30 български общини и повече от 50 изложители от страната и чужбина.Всички те споделиха възхитата от традициите и хората на Долината на розите, които представя рекламният филм „Магията на казанлъшката роза“.

Тук можете да видите клипа

https://www.youtube.com/watch?v=5G800ugZgqE