Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък отбеляза своя празник на 11 май с много настроение и положителни емоции. Тържеството бе открито с приветствено слово на директорът Антони Илиев, който поздрави учениците със светлия празник и им пожела здраве и бъдещи успехи. С предметни награди, торти и грамоти бяха наградени заслужилите ученици на ПГЛПТ. Специални гости на събитието бяха ученици от основните училища в Казанлък, а участие в програма взеха малчуганите от детска градина „Звънче“ .

Навръх празникът на Професионалното училище се проведе и награждаването на лауратите в деветия фотоконкурс „Аз и обективът”, организиран от гимназията. Престижното жури с председател фотограф-художника Бедрос Азинян и членове фотографът Йонко Русев, директорът на музея на фотографията в Казанлък –Стефан Папукчиев, имаше трудната задача да отсее най-добрите сред фотографиите. Голямата награда-таблет-отиде при единадесетокласникът Делян Христов. И тази година възпитаниците на гимназията впечатлиха с оригиналните си идеи, прекрасни пейзажи и споделени любими моменти!

В края на празничния ден ПГЛПТ се включи в инициативата на Министерство на образованието „Розите на България“. Ученици, учители и гости на гимназията извиха кръшно българско хоро, чиято основна цел бе да да привлече вниманието към българските азбука, език, култура и традиции.