Областният управител на Стара Загора Гергана Микова и кметът на Община Казанлък Галина Стоянова се срещнаха с ученици от казанлъшките гимназии в Културно-информационния център в града. Инициативата под мотото „Европа и Долината на тракийските царе“ бе част от мероприятията, свързани с  поредица от комуникационни събития в изпълнение на Работната  програма за 2018 г. на Комуникационната стратегия на РБ за ЕС.

„Председателството на България на Съвета на Европейския съюз беше много успешно, защото всички българи осъзнаха, че трябва да бъдем единни. Безспорна заслуга за успехите има и Казанлък, като преносител на културно-историческите ценности и тяхното представяне пред нашите гости” – каза в приветствието си Гергана Микова.

Възпитаниците на Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм представиха интересна презентация, показваща богатото културно наследство на траките в Европа и в България. Водени от преподавателите Тома Башкехайов и Катя Семерджиева, учениците ни впечатлиха гостите на събитието с визия и професионализъм.

„Впечатлена съм от мащабното мислене на младите хора, които по атрактивен начин популяризират историческото богатство на България” – каза областният управител на Стара Загора в края на срещата.

IMG_0643.JPGIMG_2922.JPGIMG_0629.JPGIMG_0641.JPG