Изключително престижна първа награда в конкура на Община Казанлък за най-впечатляваща украса спечели Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм.

С не по-лека задача да определи най-запомнящата се украса се захвана комисия, която трябваше да обиколи всички елхи, украсени от казанлъшките ученици, за да избере най-оригиналните, най-пищните, най-празничните.  Журито бе с председател Юлия Младенова - журналист в електронна медия и членове: Дора Зарчева – представител на Художествена галерия – Казанлък, Анета Ел-Хадат – Георгиева – архитект в Община Казанлък и Румяна Сандалова – ст. експерт „Образование“ в Общината.

Първа награда единодушно спечели Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм за успешна реализация на идеята участниците да се впишат в коледната украса със снимки и пожелания. Коледният кът на ПГЛПТ впечатли журито със своята оригиналност. Креативността на нашите ученици не остана незабелязана, а желанието и позитивизмът, с които се включиха в инициативата бяха изключителни.

Втората награда отиде при децата и педагозите на Детска градина №17 "Славейче" за екологичния подход към украсата – гирляндите са изработени от пуканки, а играчките – само от естествени материали. Артистичният подход на възпитаниците на Националното училище по пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов" и донесе трета награда. За украса те са използвали по нестандартен начин различни предмети и материали.

Освен с финансови поощрения, победителите бяха поздравени с изпълнения на деца от Вокалния клас на Ганка Добрева, в който блестеше нашата Йоана Иванова, и пожелания от Община Казанлък за весели Коледни празници!