Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм e училище, доказало се през годините, в което Ви посрещаме с отворени обятия и Ви даваме възможност да направите смело първите крачки към сбъдването на мечтите си. 

 

     С над половинвековна история ПГЛПТ се е доказала като модерно и бързо развиващо се училище. Стартиралa като училище по текстил, днес гимназията обучава кадри в сферата на икономиката, туризма, ресторантьорството и хотелиерството. От учебната 2019/2020 година в гимназията стартира прием по една от най-актуалните и перспективни специалности в професионалното образование – ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ!

 

Обучението в ПГЛПТ е удоволствие, защото училището разполага с една от най-модерните материално-технически бази – 3 компютърни кабинета, интерактивен кабинет, нови и перфектно оборудвани кабинети по туризъм, хранене, сервиране и барманство, училищен микробус за нуждите на всички специалности.  .
    Тук ден след ден ние усвояваме тънкостите на специалността, а след това със знанията и уменията, които сме придобили, бързо се реализираме на пазара на труда, защото сме едни от най-добрите и
най-успешните.
От изключително значение за нас са и проектите, по които работим в училище. В последните години ученици от 11 и 12 клас имат възможността да проведат летния си стаж в страни като Кипър, Великобритания, Испания, Австрия.

 

    Работата ни по много други европейски  проекти ни позволява пътуваме по света, да се запознаваме  с други култури и да намираме нови приятели. Англия, САЩ, Румъния, Турция, Полша, Испания, Франция, Кипър  са част от държавите, които учениците от Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм посетиха досега.
    Училището винаги е работило и работи в тясна връзка с бизнеса в гр. Казанлък и намира подкрепа за всички свои изяви и инициативи.
   Обучението ни по специалностите е най-важната част от нашето ежедневие, но в ПГЛПТ имаме много възможности и за извънкласни дейности. В училището функционират успешно Клубове по интереси и спортни отбори по футбол, баскетбол, бейзбол, волейбол, които винаги са сред първите на общински и областни спортни състезания.

 


    Пъстър и разнообразен е нашият училищен живот – уроци, практики, екскурзии, състезания, благотворителни акции в помощ на наши връстници, конкурси и много други ни помагат да  изградим качества не само на добри бъдещи специалисти, но и на хора, които имат знания и умения да се впишат успешно и да отговорят на изискванията на все по-бързо развиващо се общество.
     Тук учим и се забавляваме. Тук сме упорити и побеждаваме. Тук вярваме, че утре ще сбъднем мечтите си!

 

 

 

     Скъпи приятелю, ако и ти искаш да изживееш приключението и отговорността, наречени  „училище“ в ПГЛПТ, ще се радваме да избереш нашето училище. Ела и стани част от нашето голямо семейство – това на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, гр. Казанлък.