Скъпи приятелю,

     С радост приветствам твоят интерес към моето училище – Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм. Едно училище, доказало се през годините, в което ще те посрещнем с отворени обятия и ще ти дадем възможност да направиш смело първите крачки към сбъдването на мечтите си. 

     През изминалата 2015 година то навърши 50-годишен юбилей. През времето ръководството и екипът на гимназията са се старали да отговорят винаги на изискванията на пазара на труда и на потребността на обществото. Затова от училище по текстил, каквото е в началото, днес то обучава кадри само в сферата на икономиката и туризма.

    Тук работят едни от най-добрите и сърцати учители, които ще ти покажат пътя към бъдещата професия. Тук обучението е удоволствие, защото училището разполага с най-модерната материално-техническа база – 2 компютърни кабинета, интерактивен кабинет, кабинети по хранене, сервиране и барманство.
    Тук ден след ден ние усвояваме тънкостите на специалността, а след това със знанията и уменията, които сме придобили, бързо се реализираме на пазара на труда, защото сме едни от най-добрите и успешните.
От изключително значение за нас са и проектите, по които работим в училище. Две поредни години ученици от 11 и 12 клас имат възможността да проведат летния си стаж в един от най-реномираните туристически комплекси в Р Кипър – 5 звездния „St. George”, благодарение на спечелен проект и партньорство с Knowledgegate
Association LTD.
    Работата ни по много други европейски  проекти ни позволява пътуваме по света, да се запознаваме  с други култури и да намираме нови приятели. Англия, САЩ, Румъния, Турция, Полша, Испания, Франция, Кипър  са част от държавите, които учениците от Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм посетиха досега.
    Училището винаги е работило и работи в тясна връзка с бизнеса в гр. Казанлък и намира подкрепа за всички свои изяви и инициативи.
   Обучението ни по специалностите е най-важната част от нашето ежедневие, но в ПГЛПТ имаме много възможности и за извънкласни дейности. В училището функционират успешно спортни клубове по футбол, баскетбол, бейзбол, волейбол, които винаги са сред първите на общински и областни спортни състезания. През месец февруари в училището бе открит философски клуб „Ерих Фром”, в който учениците ще дискутират важни въпроси, свързани със социалната реализация и съвремието на младите хора.
     Пъстър и разнообразен е нашият училищен живот – уроци, практики, екскурзии, състезания, благотворителни акции в помощ на наши връстници, конкурси и много други ни помагат да  изградим качества не само на добри бъдещи специалисти, но и на хора, които имат знания и умения да се впишат успешно и да отговорят на изискванията на все по-бързо развиващо се общество.
     Тук учим и се забавляваме. Тук сме упорити и побеждаваме. Тук вярваме, че утре ще сбъднем мечтите си!

 

     Скъпи приятелю, ако и ти искаш да изживееш приключението и отговорността, наречени  „училище“ в ПГЛПТ, ще се радвам да избереш моето училище. Ела и стани част от нашето голямо семейство – семейството на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, гр. Казанлък.