В периода 23-24.04.2020г.се проведе XXIII панаир на учебно-тренировъчните фирми. Традиционно панаирът се провежда в Пловдив в панаирното градче, но тази година поради стеклите се обстоятелства за първи път той се проведе изцяло онлайн, което бе едно предизвикателство, както за организаторите, така и заучастниците.

Събитието бе открито от Дария Маврудиева – ръководител на ЦУТФ и Деница Сачева – министър на труда и социалната политика.

По време на тези два дни се извършваха търговски сделки с виртуални стоки и пари между фирмите, участнички в панаира. По данни на организаторите през тези два дни са се сключили 2079 сделки на обща стойност 8 184 747 лв.

Учебно-тренировъчната фирма „Бамби2019“ООД на част от 12а клас също взе активно участие през целия ден в панаира, осъществявайки множество покупко-продажби. Фирмата е с предмет на дейност „Кетъринг и организиране на събития“, като основните оферти бяха за доставка на храна до дома и офиса.

Няколко дни преди датата на панаира бяха обявени няколко онлайн конкурса, именно „Най-добра презентация“, „Най-добър каталог“, „Най-добри рекламни материали. Ние взехме участие във всички конкурси, изплащайки нашите материали, но за съжаление не стигнахме до финал.

За първи път наш представител участва в конкурса „Мис ТФ Фест“ и това е Пламена Йовчева, която изпълнява длъжността Мениджър човешки ресурси в УТФ, която стигна до финалната петица. Конкурсът се проведе в три кръга – на 1-я кръг участниците тряббваше да представят автобиография, мотивационно писмо и кратък материал на тема „Какво ми дава работата в УТФ, както и колаж със снимки с екипа. На 2-я етап преминалите участници трябваше да напишат в рамките на един час есе на тема „Виртуалното обучение-застой или възможност за развитие“. На финалния трети етап се проведе онлайн среща на финалистите с представители на отдел човешки ресурси на Ernst & Young Bulgaria. Въпреки, че Пламена не грабна титлата, това бе едно голямо предизвикателство за нея, за което тя ще разкаже като се видим в училище.

 

Повече ивформация за събитието може да намерите на страницата във фейсбук TF FEST - International Fair of Practice Enterprises.