Седмиците на професиите в ПГЛПТ продължават с пълна сила. Изминалата седмица (15-19 март) бе посветена на професията Ресторантьор. В следващите дни ще Ви представим всички събития случили се в нея. Очакват Ви много любопитни снимки и приятни изненади!
Първата инициатива в седмицата на Ресторантьорите бе под надслов "Сервитьорът - лицето на всяко заведение за хранене и развлечения". Своите презентационни умения за сервиране на ястия и напитки представиха лауреатите на вътрешноучилищното състезание по сервиране Гергана Нанева и Десислава Илиева.
Финесът, лекотата, с която работеха и професионализмът, който показаха впечатлиха тяхната публика. В много страни, в които се придава голямо значение на добрата храна и напитки , професията на сервитьора се радва на голямо признание. Доброто обслужване предполага не само отлични професионални знания, но и приятелско отношение към другите. Тук спадат лични качества като приветливост, честност, езикови знания и преди всичко, способност за установяване на добър контакт с хората.
Под ръководството на своя млад преподавател Красимир Цоников, двете момичета показаха, че са напълно готови за бъдещите предизвикателства, които професията на ресторантьора предлага. Гергана Нанева ще представя ПГЛПТ на Регионалното състезание в категорията "Най-добър млад сервитьор".