Много възпитаници на ПГЛПТ с награди на церемонията!
На церемонията по награждаване на Спортист на годината за Спортист №1 на Казанлък за 2021 г. бе обявена Теа Арезу от СК ,,Аргус ММА“. Тя стана Европейски шампион при девойки и завоюва първо място на държавно първенство за жени. Нашето момиче е абитуриентка от 12 в клас -спец.Кетъринг.
Треньор на годината e нейният наставник Красимир Аладжов.
Спортист номер 8 на Казанлък е бившата възпитаничка на гимназията
Радостина Гачева- Лекоатлетически клуб ,,Цветанка Христова“ с треньор Светла Миткова за завоюваните трето и четвърто място на Национален шампионат по лека атлетика-диск за жени;
В първата десятка на най-добрите подрастващи спортисти на Казанлък бяха отличени още две момичета, които в момента са възпитанички на ПГЛПТ:
• Виктория Стайкова- Клуб по ловна стрелба ,,Балиста“ с треньор Диан Стайков. Виктория стана Държавен шампион по „Ловна стрелба” – кадетки 16г.;
• Йоана Дачева - Клуб по борба ,,Казанлък“ с треньор Христомир Бояджиев, която зае две първи места на Държавно първенство;
За сила на волята, духа и оптимизма бе поздравена Христослава Колева - вицешампион по плуване на Световните игри за хора със Синдром на Даун през 2021г., Балканска шампионка по плуване на 25 метра с треньор Теодора Петкова.
Плакет и грамота получи и друг наш бивш ученик Едис Рахим, който завоюва златото на Европейските младежки игри за състезатели с двигателни и ментални увреждания на гюле в Чехия. Негов треньор е Светла Миткова.
ПГЛПТ изпраща изключително силна спортна година. Изводът е ясен- ПГЛПТ отглежда истински шампиони! Браво, Теа, Вики, Йоана, Хриси, Радост и Едис! ПГЛПТ се гордее истински с Вас!
Участниците в церемонията си пожелаха Новата 2022 година да бъде здрава и успешна за всички! Да се радваме на победите, да се славят нашите спортисти навсякъде по света.