Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България наградиха най-добрите млади хотелиери, бармани и аниматори. Победителите в проведените три конкурса, организирани в партньорство от двете организации, получиха статуетки за добрата си подготовка и амбиции в областта, която са избрали за свое професионално поприще.
Своето достойно място в надпреварата заеха и представителите на ПГЛПТ. Петър Славов от 11 б клас представи училището в състезанието за най-добър млад хотелиер. Той решава професионален казус, обслужва клиенти на рецепция, общува на чужд език и се докосна до едни най-добрите професионалисти в хотелиерския бизнес. В края на надпреварата Петър получи специална покана за работа от престижната хотелска верига „Грифид“ – ясен знак за чудесното му представяне в надпреварата.
Симеон Караиванов от 11 клас беше нашият представител при младите бармани. Той представи два коктейла – „Дайкири“ и „Лимонада ябълка“ пред реномираното жури от майстор-бармани, председателствано от Васил Колев, които оценяваха качеството на изпълнението му. Симеон също получи предложение за бъдеща работа в сферата на баранството.
Състезанията се организират от Министерството на образованието и науката, в партньорство с АУРХ в България и БХРА, за да се отдели допълнително внимание на някои професии, изключително важни за туристическия бранш, като хотелиерството и анимацията. Конкурсите през тази година се проведоха в хотел "Интернационал“ Златни пясъци. Хотелът не е избран случайно. Целта е по време на състезанията учениците в професионалните гимназии по туризъм да се запознаят с реалната работна обстановка във висококатегорийни български хотели, а не да получават знания и да мерят сили в обучителни центрове.