В истински великденски празник се превърна 26 април в Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм. Игри, конкурси, забавления и великденски вкусотийки съпътстваха събитието. Класовете в направление Ресторантьорство в гимназията премериха сили в няколко различни надпревари. В изложбата с конкурсен характер "Великден в ПГЛПТ" победители станаха следните класове:
"Най-шарено великденско яйце" - 11б клас;
"Най-красиво великденско яйце" - 8в клас
"Оригиналност и творческо въображение" - 10в клас;
"Използване на изобразителни техники" - 11в клас
"Ръчна изработка на Великденско яйце - хартия, глина, тесто, плат, гипс, прежда, пластмаса" - 9в клас
Изключителен интерес предизвика и играта между петте класа "Намери яйцето и го пренеси", в която трябваше да се открият по пет боядисани яйца, скрити в двора на гимназията. Всеки отбор-клас си имаше цвят яйце - след като откриваха своите "скрити великденски съкровища" - учениците преминаваха с тях, поставяйки ги в лъжица, през специално изградено трасе. Първи в забавното състезание финишираха от 9 в клас.
Преподавателите по ресторантьорство и туризъм в ПГЛПТ организираха и благотворително борене с яйца, като средствата от великденската изява ще отидат по сметката на дете в нужда.
Победителите в различните конкурси, получиха много вкусни награди, които споделиха с всички участници в Шарения Великден на ПГЛПТ.