За пета поредна година ПГЛПТ участва в „Европейска олимпиада по статистика за ученици“. По традиция и тази година училището се представи с 2 отбора, в които се включиха ученици от 11а клас от специалност„Електронна търговия“, а техен ментор е преподавателят по статистика в ПГЛПТ Корнелия Владева. Единият отбор се представляваше от Зерда Бекташ, а другия – от двете “ангелчета” Анджелина Георгиева и Анджелина Панова.

 В първия кръг от националния кръг на олимпиадата учениците трябваше да решат три теста, всеки от които съдържаше по 10 въпроса, в следните направления: Задачи от областта на теория на вероятностите; Използване на официалните източници на статистически данни; Интерпретиране на статистическа информация.

И двата отбора достигнаха до втория – национален кръг, където трябваше да подготвят презентации на тема Брутен вътрешен продукт, използвайки официални данни на НСИ.

Въпреки, че не достигнаха до европейския кръг момичетата положиха големи усилия и старание и получиха съответно 76,92 и 80,99 точки от 100 възможни.

За участието си в олимпиадата участниците ще получат грамоти от НСИ.