Ивон Димова от 11 б клас – специалност „Организация на хотелиерството“ спечели училищният кръг в ПГЛПТ в състезанието „Най-добър млад хотелиер“. В изключително оспорвана надпревара и с много малка разлика във финалните точки, Ивон надделя над другите двама участници - Виктория Стайкова и Стефан Чорбаджийски. И тримата бяха чудесно подготвени и се справиха със завидна лекота със задачите, които журито, председателствано от директора на ПГЛПТ –Антони Илиев, им зададе спрямо регламента на състезанието. 

Надпреварата премина в две части. В първата състезателите посрещаха гости на рецепция и презентираха продукта, който гостът си е закупил, и включените услуги в него. Втората част включваше решаване на казус, който може да възникне в хотела – всеки участник си изтегли различен казус и даде решение за него. 

Учителите по професионална подготовка в направление „Хотелиерство“ Тома Башкехайов и Красимира Алексиева , организатори на вътрешния кръг, останаха много доволни от усилията, себераздаването и професионализма, показан от участниците.

Целта на състезанието е да осигури възможност на учениците да демонстрират придобитите практически знания и компетентности в областта на хотелиерството и да приложат творчество при решаване на казуси в конкретна ситуация. 

Националното състезание „Най-добър млад хотелиер“ ще се проведе в курортен комплекс Албена от 19 до 21 април.