Три представителки ще има Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм в тазгодишният конкурс Царица Роза 2021. Прекрасните Десислава Илиева, Радослава Райчева и Александра Хаджихристова ще се конкурират с още 14 красиви абитуриентки от казанлъшките гимназии. Официалните снимки на кандидатките са качени в сайта на Община Казанлък. Всички момичета репетираха неуморно сред артефакти и художествени шедьоври, дни преди избора на 53-та носителка на титлата Царица Роза. Организаторите на тазгодишния спектакъл Община Казанлък и Общински театър „Любомир Кабакчиев“ са съобразили всички въведени противоепидемични мерки и са преоткрили залите на Исторически музей „Искра“ и Художествена галерия – Казанлък като сцена.
Деси ще бъде под номер 1, Ради е с късметлийския номер 13, а Алекс е с номер 17. Така че можем да кажем, че Царица Роза 2021 започва и завършва с нашите момичета! И трите ни представителки впечатляват с красота, усмивки и финес. И трите са отличнички в ПГЛПТ, и трите са оставили своя отпечатък в гимназията с множество изяви в различни конкурси, състезания и изяви на местно и нацинално ниво.
Конкурсът, който ще се проведе на 14-ти май, ще премине в традиционните три тура. Девойките ще се представят със спортно-елегантни облекла, облекла на тракийките предоставени от съорганизаторите на конкурса театъра „Любомир Кабакчиев“. В последния кръг дванайсетокласничките ще дефилират с официални рокли.
Пожелаваме късмет на Деси, Ради и Алекс! Успех, момичета! Прекрасни сте! ПГЛПТ е с Вас!