Уважаеми колеги, скъпи ученици,

щастлив съм, че  заедно ще посрещнем и ще отпразнуваме 55 - годишнината от създаването на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм. Започнала самостоятелния си път през учебната 1964/1965 година, гимназията все повече се превръща в кауза и съдба – не само за мен, а и за екипа от професионалисти, които всеки ден посвещават знания и енергия, за да има за всички нас едно по-добро бъдеще. С постоянство, труд и любов пишем заедно историята на нашето училище, в което се обучават ученици в едни от най-търсените професионални направления. Създаваме уют, за да се чувства всеки значим и обичан като в свой дом, а учениците ни… не са номер в дневника на класа, а наши деца, с които споделяме трудностите и радостите. С тях сме и когато овладяват знанията, и когато са потопени в семейни проблеми, и когато желаят да споделят сърдечните си преживявания.

Постигнатите успехи са нашата мотивация за по-голяма отдаденост на каузата – Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм.

Затова всяка учебна година за нас е от изключително значение - тя носи със себе си нови възможности и стремежи, носи още по-високи изисквания, по-голяма самостоятелност и нови успехи. Именно преодолявайки трудностите, ние ставаме по - силни, постиженията – по - скъпи, а мечтите – по-големи.

 

Бъдете, здрави!

Честит празник на всички!

 

 

11.05.2020 г.                                                                                       Антони Илиев

гр. Казанлък                                                                                       Директор на ПГЛПТ