Две ученички от ПГЛПТ имаха честта и привилегията да бъдат част от стилния щанд на Община Казанлък на изминалото 40-то юбилейно издание на туристическото изложение „Ваканция и СПА експо“. Карина Цекова и Ан-Никол Добрева бяха поканени в екипа на щанда заради добрите си изяви в презентирането на туристически продукти в различни изяви на гимназията. Двете момичета споделиха изключително позитивните си емоции от тридневния фест. Те представиха достойно гимназията с професионалните качества на специалноста, в която се обучават: "Екскурозоводско обслужване". ПГЛПТ обяви, че това ще е една от новите специалности в приема на седмокласници тази година. 

Община Казанлък направи своята категорична заявка да бъде един от основните фактори за развитието на културния туризъм в България на 40-то юбилейно изложение „Ваканция и СПА експо”. На щанда си Общината представи богатото културно-историческо наследство на древните траки и розопроизводството и потенциала на Казанлък като изключително привлекателна дестинация.

За първи път бе представен и атракциона "Светът на траките". По време на борсата Община Казанлък показа  оригинална установка за варене на розово масло – „гюлпана“, а гостите на щанда бяха посрещани и от Царица Роза -Кристина Попова.

В тазгодишното изложение се представят туристически компании от Европа, Африка и Азия, като броят на изложителите е над 200. Страна-партньор на Ваканция&СПА Експо 2024 бе Мадагаскар.

Кари и Ани останаха много удовлетворени от опита, който натрупаха в професионален план и емоциите от новите запознанства.