За поредна година ПГЛПТ участва в Европейска олимпиада по статистика за ученици с 2 отбора от 11.а клас от специалност „Електронна търговия“. Техен ментор е старши учителят по икономика Корнелия Владева. В единия отбор бяха Ванеса Георгиева, Иван Барулов и Валери Вълов, който участва само в първия кръг. Другият отбор включваше Мелиса Мехмедова и Цвети Пагелска.

В олимпиадата взеха участие рекорден брой отбори - 434 от училища в цялата страна, Нашите два отбора бяха единствените от гр. Казанлък.

В първия кръг на олимпиадата учениците трябваше да решат три теста, всеки от които съдържаше по 10 въпроса от следните направления: Теория на вероятностите; Използване на официалните източници на статистически данни; Интерпретиране на статистическа информация.

И двата отбора достигнаха до втори кръг, където трябваше да подготвят презентации на тема „Общи текущи разходи за здравеопазване за периода 2015-2021 година“, по предоставена от Националния статистически институт база данни.

Въпреки че не се класираха в европейския кръг, момичетата и момчетата положиха големи усилия и старание и получиха съответно 79,42 и 75,17 точки от 100 възможни.

За участието си в олимпиадата участниците ще получат грамоти от НСИ.