Ден на младия предприемач под надслов „Как да управлявам успешно новия си бизнес“ се проведе в ПГЛПТ. Ученици от 12 а клас представиха един работен ден на предприемачите и дадоха ценни съвети за това как един бизнес да бъде успешен. Клуб по интереси „Млад предприемач“ с ръководител Корнелия Владева, функционира в ПГЛПТ в рамките на проект „Твоят час“. През цялата учебна година абитуриентите от специалност „Икономика и мениджмънт“  се обучаваха в това да управляват своя собствена фирма и да я развиват успешно.

8.JPG10.JPG11.JPG7.JPG12.JPG9.JPG

Богатият културен афиш на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм за месец май включи и лекция-беседа на тема „Философия на доброто“. Неин автор бе доц.д-р Добрин Добрев от Великотърновския университет „Св.св.Кирил и Методий“. Събитието бе част от програмата на Философски клуб „Ерих Фром“ с ръководител Тина Янев, част от проект „Твоят час“.Доц.Добрев отговори на всички любопитни въпроси на възпитаниците на ПГЛПТ, като те най-често бяха свързани с любовта и омразата, приятелството и предателството, откровението и подлостта.  Защо трябва да правим добро? Как да взимаме правилни решения? Как да изказваме своите искрени чувства без да накърняваме чуждото достойнство? Защо хората завиждат? Къде е тънката граница между доброто и злото? По тези и много други теми говори докторът по психология и предизвика страхотен интерес сред младата си публика. Специален гост на събитието бе Омбудсманът на община Казанлък г-жа Гинка Щерева.

Събитието бе допълнено от друго представително занятие по „Твоят час“. Клуб по интереси „Френска кулинарна музайка“ с ръководител Румяна Станева представи френско-българска кулинарна изложба с изключителни специалитети! Най-известните френски сирена, съчетани с български млечни и месни продукти бяха акцентът на дегустацията.

1.JPG3.JPG6.JPG4.JPG5.JPG2.JPG

Състезание по български език и литература „Учим, знаем, успяваме!”се проведе в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм за втора поредна година. То бе представително занятие на клубовете по Български език и литература в гимназията, работещи по проект „Твоят час”. Зрелостниците от 12 а и 12 б класове влязоха в люта битка в сферата на правописа, граматиката, лексиката, литературните творби и герои. В стремежа си да са добре подготвени за предстоящия зрелостен изпит по Български език и литература, абитуриентите вложиха много старание през цялата година в изявите си в клубовете. Ръководителите на клубовете Диана Хаджиатанасова и Димитър Спасов останаха много доволни от изявите на възпитаниците си и изразиха надеждата си, че учениците ще се представят на ниво на предстоящата матура.

1.JPG3.JPG6.JPG2 2.JPG4.JPG5.JPG

 

received_792187897600933.jpegreceived_792187240934332.jpegreceived_792187204267669.jpeg